Fertiliteitsbehandeling: wanneer zwanger worden niet lukt

Bij ongeveer één op de acht koppels is zwanger worden moeilijker dan verwacht. Een professionele fertiliteitsbehandeling kan hier soelaas bieden. Woont u in Borgerhout of de ruime regio Antwerpen? Dan kunt u terecht bij Gynaecologie Van Bulck.

Als zwanger worden niet wil lukken

Heel wat koppels hebben een kinderwens, maar de weg naar een kindje verloopt een stuk moeilijker dan verwacht. Daarvoor zijn er erg uiteenlopende oorzaken, die zowel bij de man als bij de vrouw, maar ook bij externe factoren, kunnen liggen.

Als zwanger worden niet meteen lukt, kan dat voor stress zorgen bij de beide partners. Toch is het zeker niet onnatuurlijk als je een jaar op natuurlijke wijze moet proberen.

Als het na een jaar niet lukt om zwanger te worden, is het aangeraden om contact op te nemen met een fertiliteitsdeskundige. Maak je je zorgen, heb je een onregelmatige cyclus of een medische voorgeschiedenis, ben je ouder dan 35 of heb je gewoon vragen, dan mag je natuurlijk ook eerder bij ons aankloppen voor een vrijblijvend gesprek of onderzoek.

Fertiliteitsbehandeling

Een fertiliteitsbehandeling beperkt zich niet tot de bekendste variant – IVF – en hoeft lang niet altijd ingrijpend te zijn. Gelukkig beschikken we over gevarieerde en steeds betere behandelingen om koppels met een kinderwens te helpen. De meest aangewezen behandeling wordt natuurlijk altijd in overleg met de patiënt gekozen.

Ochtendraadplegingen, de regelmatige onderzoeken waarbij uw cyclus wordt gevolgd, gaan steeds door op afspraak. Voor de technische ingrepen zoals inseminatie, pick-up of transfer maken we gebruik van de faciliteiten van het Algemeen Centrum Ziekenhuis te Antwerpen.

Begeleiding van A tot Z

Bij Gynaecologie Van Bulck kunt u terecht voor een begeleiding van A tot Z. Bent u, eventueel na een fertiliteitsbehandeling regio Borgerhout, zwanger? Dan zorgen wij voor een prenatale diagnose en de nodige echografieën. Ook voor informatie over senologie, menopauze of endoscopie zijn wij de aangewezen persoon.

Wij werken uitsluitend op afspraak. Bel of mail ons om een consultatie vast te leggen.

Back to Top